29 Ελληνες και ΚΥπριοι στο MDRT Annual Meeting του Los Angeles

29 Ελληνες και ΚΥπριοι στο MDRT Annual Meeting του Los Angeles

Στο Λος Άντζελες από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2018 βρέθηκαν φέτος οι κορυφαίοι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου ζωής από όλο τον κόσμο για ένα ακόμη Ετήσιο Συνέδριο του Million Dollar Round Table (MDRT).

Περίπου 15.000 συμμετέχοντες από 67 χώρες –ορισμένοι για πρώτη και άλλοι για πολλοστή φορά– είχαν την ευκαιρία, μέσω των ομιλιών που λάμβαναν χώρα κατά το 4ήμερο αυτό, στο Los Angeles Convention Center, να εμπνευστούν και να μάθουν νέες τεχνικές πωλήσεων, τρόπους εξυπηρέτησης, εναλλακτικές πρoσέγγισης πελατών και διαχείρισης καταστάσεων και χρόνου.

Στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής διοργάνωσης, όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν την όρεξη σε βίωμα και τη δίψα για εκμάθηση σε προσωπική εξέλιξη. Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο και να επιστρέψουν γεμάτοι πάθος, ενθουσιασμό, και όρεξη για νέες ευκαιρίες.

Σημαντικό κομμάτι του Ετήσιου Συνεδρίου αποτέλεσαν οι δράσεις του MDRT Foundation. Πάντα σε σύμπνοια με την εθελοντική χροιά του MDRT, αυτή τη χρονιά ο οργανισμός επέλεξε να υποστηρίξει ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα με διεθνή προοπτική, το Exodus Road. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενώ φροντίζει όσους έχουν πέσει ήδη θύματά της. Η συνεισφορά των συμμετεχόντων του Συνεδρίου ήταν πολύτιμη με την ελληνική αποστολή και πολλά από τα μέλη της εθελοντικά να λαμβάνουν μέρος στις εν λόγω δραστηριότητες του οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αποστολή εκπροσωπήθηκε από 17 Ασφαλιστές Ζωής και ειδικότερα τους κ.κ. Σπυριδούλα Βελωνά, Θεοδώρα Γουργούλη, Σταυρούλα Επιτροπάκη, Σοφία Ζερβουδάκη, Ορσαλία Κολοκυθά, Παναγιώτη Λελεδάκη, Κάρολο Μαρκουίζο, Ζωή Μπελντέκου, Βαγγέλη Σακελλαρίου, Δημοσθένη Συκοβάρη, Θάνο Τζιώτζιο, Λουκά Τουρνατζή, Τάσο Φωτίου, Γιάννη Χατζάκη, Κυριάκο Χατζηστεφάνου, Σάκη Χατζόγλου και Στέλλα Ψυχουντάκη.

Αν και φέτος σημειώθηκε αύξηση στα μέλη της αποστολής κατά 20% από την περσινή χρονιά, δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θα ήθελαν, λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης συμμετοχών παγκοσμίως που είχε ως αποτέλεσμα το Συνέδριο να συμπληρώσει τις συμμετοχές των 15.000 ασφαλιστών μέσα σε 2 ημέρες στις αρχές Μαρτίου.

Αντίστοιχα, 12 ήταν τα μέλη του MDRT από την Κύπρο που συμμετείχαν στο Annual Meeting και συγκεκριμένα, οι κ.κ. Αντώνης Βακανάς, Φάνος Βακανάς, Κώστας Βασιλείου, Sevda Chrysikou, Κυπρούλα Ελευθερίου, Νίκος Μεττούρης, Αντιγόνη Νικολάου, Νίκος Σταυρινίδης, Λούκας Τσούκκας, Μάριος Χαραλάμπους (υπεύθυνος για τα μέλη του MDRT στην Κύπρο), Έκτορας Χριστοδούλου και Θεόδουλος Χρυσός.

Στο αποτέλεσμα, η επίγευση από τη συνάντηση, γλυκιά. Ο στόχος για ακόμη μια φορά ένας: Η εφαρμογή των αποκτηθέντων γνώσεων στην καθημερινή επαγγελματική πορεία του καθενός και η υπόσχεση ότι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του θα διαμορφώσει ένα ακόμη πιο ασφαλές περιβάλλον ιδιωτικής ασφάλισης για τους συνανθρώπους του.

Τέλος, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο ετήσιο συνέδριο, το 2019 στο Μαϊάμι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του MDRT Ελλάδος, κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου, πραγματοποίησε ομιλία στην ConneXion Zone, όπου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ένας ασφαλιστής μπορεί να “χτίσει” τις συστάσεις του, χωρίς να τις…ζητά. Την ομιλία του τίμησαν οι Έλληνες και Κύπριοι συμμετέχοντες του συνεδρίου και όχι μόνο.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι του χρόνου, εκτός από το παραδοσιακό Annual Meeting που, όπως προαναφέρθηκε θα γίνει στο Miami, θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα συνέδρια: Το νέο Παγκόσμιο Συνέδριο, που θα γίνει στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, για να καλύψει της ανάγκες κυρίως της Ασίας, αλλά θα έχει δικαίωμα να παραβρεθεί όποιος θέλει, και το Συνέδριο μόνο για τη Βόρεια Αμερική που, για πρώτη φορά, θα γίνει φέτος τον Νοέμβριο στη Βοστώνη.